Snyggt, varmt och skönt för hunden


Visst är det underbart att vara leka i snön en kall, vit, krispig vinterdag. Eller gå med hunden långa promenader i höstskogen. Men ingen av oss vill ha en bästa vän som fryser. De flesta hundar tål kyla rätt bra.

En del kan däremot behöva lite skydd mot kylan. Det gäller framförallt valpar, små hundraser, hundar med kort, eller tunn, päls. Men precis som med oss människor kan det också skilja på individnivå.

När din ena pälsboll studsar omkring med nosen i snön, sitter hennes bror och skakar och vill in. En del hundar kan helt enkelt behöva hjälp att hålla värmen under kyligare dagar. Det behöver för den delen inte vara särskilt kallt för att din kompis ska frysa, det kan räcka med en blåsig eller regnig dag.

Passform och material

Precis som för oss människor är passformen viktig för din hund. De värmande kläderna får inte hindra hundens normala rörelsemönster. Hunden ska kunna kissa, nosa och springa som vanligt. Även val av material är viktigt. Ett vått täcke bidrar bara till att hunden fryser ännu mer.

Tror du din hund är av den frusna sorten så kan du titta runt på nätet för tips om hur du kan göra det varmt och skönt för din bästa vän.